Diaspora Unite Suriname

SURINAME DIASPORA PROJECT
Take the survey

Useful Links

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig met het in kaart brengen van de Surinaamse Diaspora. Alle personen van Surinaamse Afkomst (PSA) hebben de mogelijkheid hun expertise te registreren via de Diasporawebsite (Zie link hieronder)
ApuraNetworks is een online Crowdfunding & Networking platform met een hart voor Suriname. Een social enterprise, die ondernemers, non-profits en bedrijven met een sociale, creatieve en innovatieve missie dichter bij elkaar brengt. Samen zoeken we naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in Suriname. Zoals: Hoe kunnen we ondernemen voor jongeren toegankelijker en leuker maken? ApuraNetworks biedt middels haar online platform een alternatieve manier om funding te vergaren voor sociale en commercieel initiatieven. Tot nu toe zijn er 20 project succesvol gecrowdfund en telt het platform momenteel ±5.500 leden verspreidt over 44 landen. Meer info via de website (zie link hieronder).
Ga je naar Suriname en heb je een brandende vraag? Dan kun je op drie locaties van Stichting Toerisme Suriname terecht voor meer (toeristische) informatie. Er zit een infodesk op de luchthaven van de Zanderij, één in het Fort Zeelandia Complex in downtown Paramaribo en één in Atjoni (district Sipaliwini). Je kunt de informatiedesks herkennen aan het logo STS, wat staat voor Stichting Toerisme Suriname. Dit onafhankelijke en overkoepelende orgaan is de enige organisatie voor toeristische zaken in het land. Tevens kun je bij deze infodesk allerlei gratis brochures, folders van touroperators, gidsen en stadskaarten aanvragen. De STS is iedere doordeweekse dag geopend, maar niet in het weekend. Meer info via de website (zie link hieronder).  
DIASPORA UNITE SURINAME

This project is funded by